Autós tartozékok kiegészítők

Autós tartozékok kiegészítők

Amióta az autók szélesebb körben elérhetőek a nagyközönség számára, mindig is léteztek autós kiegészítő termékek. Gondoljunk csak a szőrkormányra, a műanyaggal körbeöntött automobil figura ami a Lada váltójába van építve, vagy a Wunderbaum rengetegre. Sok hasznos megoldás született, amelyet később a gyártók is beépítettek az autókba, és sok megmaradt a haszontalan kategóriában.

Megpróbáltam összegyűjteni melyek azok, amikért érdemes pénzt kiadni ma. Listám alapjául az újabb hordozóautók szolgáltak, így egy huszonéves (akár) nyugati autónál elképzelhető, hogy szükség van az adott termékre.

Listám során webes keresést hajtottam végre. Amennyiben az általam nem vásárolandó termék képe webshop logót/származási forrást tartalmaz, nem jelenti azt hogy az adott webshop termékei nem megfelelőek.

1. Pohártartó: szükséges kiegészítő, hiszen mibe tennénk a sört, amelyet vezetés közben kortyolunk? Komolyra fordítva tényleg hasznos lehet, erre azonban mégsem adnék ki pénzt ma. Miért? Ki iszik pohárból vezetés közben? Eleve ha rossz minőségű úton mész, kijön a pohárból a matéria. Ha megittad egy húzásra, tuti utána kell tölteni, amely kényelmetlen, elveszi a figyelmed. Továbbá egyszerűbb egy 0,5 literes ice teát venni, amelyet az ajtózsebben tárolhatsz. Mégis azt mondom jó dolog lehet. Többek közt a Volkswagenek a klíma szellőzőrostélyához tették a pohártartót, amely rögtön megkapja a hűtést is, sőt talán még mobiltartóként is funkcionálhat, és nem utolsósorban némelyik elbírja a fél literest is.

6. Utólagos Xenon: tiltja a szabály, és nem mellesleg iszonyatosan káros. Örülök, hogy már nem annyira elterjedt, semmi másra nem volt jó, mint az autó outfitjének az emelése. Némelyik típus dobozán szerepelt is, hogy közúti forgalomban közlekedő autón nem használható, csak demo célból építhető be. Hátrányát az okozza, hogy a lámpa fényvető elemei halogén izzókhoz voltak megtervezve, és a xenon izzók fényforrása egész máshol van, ezért egész máshova hord a fényszóró. Emellett a vizsgán csak csókkal mehet át az autó, mivel nincs automatikus terhelésfüggő fényszórómagasság állítás. Ezért vakított, mint állat. Soha nem lett volna szabad kitalálni.

7. Nappali menetfény: akár gyári, akár utólagos, az ember legjobb barátja. Miért? Eleve csökkenti a fogyasztást. Bár csak deciliterekkel, de az 55 wattos tompított fény helyett 5-10 wattot használ. Ugyanakkor pedig az autó láthatósága jó látási viszonyok mellett jelentősen nő, főleg az új kékes fényű menetfényeknél. Néhány típus normál izzót használt (Renault Mégane, Renault Laguna, Audi, Volkswagen, Skoda, Seat), ezek is igen hasznosak voltak, de emlékeim szerint magasabb teljesítményűek voltak (25 watt?). Azonban a héten ködös időben is közlekedtem (engem is meglepett), és sajnos sokan nem vették figyelembe, hogy ilyenkor a nappali menetfény már nem használható. Tulajdonképp az autók láthatatlanná válnak a ködben. Venném utólag is, mert rendkívül hasznos

Mind a(z) 12 találat megjelenítve

Mind a(z) 12 találat megjelenítve